LEKPLATSEN TACKEL OCH TÅG: En skylt kommer att sättas upp vid lekplatsen som därmed får ett namn: ”Tackel och tåg”. Karusellen, som underkändes vid besiktningen, har tagits bort och mobilusgungan har stabiliserats.

GODKÄNDA VÄGAR: Vart femte år får vi besök av Trafikverket som gör en så kallas ”vägsyn”. Det betyder att de kontrollerar att våra vägar underhålls och sköts på ett trafiksäkert sätt, vilket krävs för att vi ska få driftbidrag för våra genomfartsvägar (gäller inte alla småvägar). Inspektörerna dyker alltid upp oanmälda. Deras rapport var positiv. Några mindre förbättringar, t ex röjning vid diken och av träd och buskar inom vägområdet behöver göras.

HUNDAR IGEN: Tyvärr har styrelsen fått nya påpekanden om lösspringande hundar vid ”gamla” badet. Reglerna är klara: hundar är bara tillåtna vid ”gamla” badet om hundarna är kopplade och inte stör andra. Vid badet med bryggan är hundar inte tillåtna. Många, både barn och vuxna, är rädda för hundar, hur snälla deras ägare än försäkrar att hundarna är. Nya skyltar ska sättas upp vid baden, bland annat för att informera om hundar och understryka att badplatserna disponeras och sköts av vår förening och inte är allmänna badplatser, även om allemansrätten förstås ger alla rätt att bada. Vi har framfört klagomål mot att badplatserna märkts ut i Nävekvarnsguiden.

16 VATTENMÄTARE har ännu inte kunnat bytas och det måste göras senast under hösten. Ni som ännu inte fått mätarna utbytta kommer att få mer information i augusti.

STÄDDAGARNA: Om du inte är säker på vilket område som är ditt sitter en karta på anslagstavlorna. Ingen föranmälan behövs och du har möjlighet att delta på ett annat städområde än det egna.

NYA STADGAR gäller: De uppdaterade stadgarna som beslutades på årsmötet har registrerats av lantmäteriet.

Fortsatt god sommar!
Styrelsen