STÄDDAGARNA är 31/8 (område 2), 7/9 (område 3), 14/9 (område 4), 21/9 (område 5) och 28/9 (område 6). Om du inte är säker på vilket område som är ditt sitter en karta på anslagstavlorna.

GODA OCH DÅLIGA NYHETER angående invasiva växter: De invasiva växter som främst pryder våra diken och vägkanter är lupiner, vresros och kanadensiskt gullris (se foto). Plocka dem, helst innan de hinner fröså sig. Gräv också gärna upp dem. Dock är den växt, som ibland förväxlats med björnloka, inte invasiv. Den heter skrätta och behöver inte bekämpas. Styrelsen arbetar med en handlingsplan för att stoppa spridningen av de invasiva växterna.

GEGGIGA GÅNGSTIGAR ska bli mindre halkiga genom att vi lägger ut gångvägsgrus på strategiska ställen i samband med höstens städdagar.

BYTE AV RESTERANDE VATTENMÄTARE. Upphandling av arbetet med byte av resterade gamla vattenmätare till nya fjärravlästa mätare pågår.

LEKPLATSEN TACKEL OCH TÅG. Gungställningen är kontrollerad och gungorna utbytta/justerade. Vippgungan (gungbrädan) var tyvärr i väldigt dåligt skick och har tagits bort av säkerhetsskäl. Förhoppningsvis kan den repareras. Annars får vi vänta med att köpa en ny då en sådan kostar 30 000 kr (exkl gjutning av fundament och montering). När du går förbi lekplatsen – kolla gärna så att inget farligt ligger under gungorna eller i lekområdena. Vid nya badet har nya gungor monterats, påfyllnad av sand kommer att ske till våren.

NYBYGGEN I NÄVEKVARN? Nyköpings kommun arbetar med en ny detaljplan för Nävekvarn. Den innehåller planer för nya bostäder i ett område kring den nuvarande återvinningsstationen. Med anledning av planen besökte härom veckan personal från kommunen vårt område, för att slamsuga och filma den kommunala avloppsledningen på ängen vid Skeppsviksvägen. https://navekvarn.se/flytta-hit/planer/

Styrelsen