Nu blir det höst, med vackra färger, krispig luft och – för många av oss – massor av äpplen att mosa eller musta. Här kommer information om sådant som händer i Skeppsvik.

AVLOPPSLEDNINGARNA i vårt område har tjänat oss väl i över 40 år, men kommer undan för undan att behöva ses över och bytas ut.  Under hösten kommer huvudavloppsledningen vid Skonertvägen 32-38 att bytas ut innan tjälen går i marken. De fastighetsägare som berörs, genom kortare väg-och avloppsavstängningar, kommer att informeras i god tid.

EKONOMIN för föreningen och likviditet är god och vi följer budgeten för året.  Kostnaden för bytet av avloppsledningen medför dock att andra underhållsåtgärder som icke är akuta kan komma att senareläggas.

TRÄDFÄLLNING. Styrelsen får varje månad nya förfrågningar om trädfällning på samfällighetens mark. Under hösten kommer enbart akuta trädfällningar som belastar föreningen att prioriteras. Om du som medlem, på egen bekostnad, vill fälla något träd på föreningens mark finns en trädfällningsblankett på hemsidan. https://www.skeppsvik.net/allmant/tradfallning/.  Lämna den komplett ifylld till styrelsen för beslut. Förutom godkännande av styrelsen krävs också att berörda grannar är tillfrågade. Den används även vid önskemål om trädfällning på föreningens bekostnad.

VATTENMÄTARNA är utbytta i nästan alla fastigheter vilket innebär en avsevärd förenkling för alla medlemmar och styrelsen som hanterar avläsningarna inför faktureringen.

VIKTIGT inför vinterhalvåret: Tänk på att ha tillräckligt varmt i de utrymmen där vattenmätare och ledningar med vatten finns. Riskerna för vattenskador p.g.a. sönderfrysning finns alltid när en byggnad står ouppvärmd. Stäng om möjligt av servisventilen och helst också kranen vid vattenmätaren när ni lämnar huset inför vintern.

SNÖRÖJNING och halkbekämpning kommer att skötas på vanligt sätt. Dessutom har en sandlåda med grus för halkbekämpning placerats vid sopstationen vid Skeppsviksvägen.

ALLA STÄDDAGARNA har nu genomförts och vi kan glädjas åt att tillsammans har hjälpts åt att hålla vårt område i gott skick.

Styrelsen